Strawberry Flip EML

Casallco - So What - Baryard.
Född: 2019-07-01
Kön: Sto
Färg: Mörkbrun 

Feminin, gracil liten diva!
Mamman, Lolipop Flip härstammar från en av Sveriges absolut bästa sto familjer där bla. Butterfly flip är moster!

Mor: Lolipop Flip, vars mormor - Baderna xx - är mor till Butterfly Flip. Ett släktträd fullspäckat av prestationer på alla kanter! (see bild nedan)  

Lolipop har själv gått MSV hoppning och baserat på egna och ärvda meriter så är hon ett 3-stjärnigt selektionssto med ett hoppindex på hela 146


Casallco 

(Casall - Contender - Carthago)

Vid sitt hingsprov 2014 i Schlieckau tilldelades han tre gånger 10,0-poäng för hans otroliga hoppförmåga!

Med sin första årskull visade sig Casallco vara en fader av högsta kvalité. Bland hans licensierade söner blev Cavoiro H testvinnare. Med Casall, Contender, Carthago och Calypso II kombinerar Casallco det absolut bästa av Holsteinstammen i hans stamtavla.


Fadern Casall är en av de hästar som vunnit absolut mest, med en inhoppad vinstsumma på ungefär 4,2 miljoner euro. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson vann sonen från den berömda Caretino Global Champions Tours totala ställning, världscupfinalen i Leipzig och lagbrons vid EM. Vid flera tillfällen tävlade Casall i stora Grand Prix klasser mot sina, inte mindre framgångsrika, avkommor och just de framgångsrika avkommorna satte Casall 2015 för första gången bland topp 10 på WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar. Bland hans över 70 godkända hingstar hittar vi de båda segerhingstarna i Holstein Cadilo och Casaltino, likväl som reservsegrarna Catch it och Cascadello I där den sistnämnda såldes för rekordpriset 600,000 euro över auktion.

Modern Zelda IV är helsyster med den internationellt placerade Chocoprince och halvsyster med unghäst-VM finalisten Chasseur Ask Z (e. Casall).

Morfadern Contender har lämnat flertalet högst framgångsrika internationella hopphästar. Deras vinstpengar kommer upp till nästan 11 miljoner euro bara i Tyskland. Mormodern Marli är helsyster med den godkända hingsten Chippendale som är framgångsrik i svår klass.

Carthago i tredje generation gick OS i Atlanta/USA och i Sydney/AUS tillsammans med Jos Lansink/BEL. Därutöver var han i det vinnande laget i nationshoppningarna i Aachen/GER, Rotterdam/NED och La Baule/FRA och gäller inom aveln som en av de mest inflytelserika sönerna från Capitol I.