Min vission att bedriva en avel som bygger på friska, starka, sunda och hållbara individer - inside and outside. 
Min avel må vara i liten skala men av hög kvalite, jag känner mina hästar från topp till tå, vet deras styrkor och svagheter.
Hingstarna är noggrant utvalda och matchade för att optimera chans att få indivder för de högsta klasserna och berika svensk avel.


Bakgrund

Allt startade på en liten på ridskolan Stall Toleryd vid 5 års ålder. 2005 började jag på ridsport på Plönningegymnasiet där jag läset NV-ridsport med specialinriktning på fälttävlan. Mitt hästintresse växte och Plönninge lade en bra och bred grund att bygga vidare på. Där ingick bla. kunskap om Hästens träning - forderlära - hästens anatomi/fysiologi/biologi -unghästens utveckling m.m., listan är lång och det var år väl  spenderade!

Mitt mål har alltid varit att lära mig så mycket jag bara kan om hästar. Under sista året på gymnasiumet gick jag vid sidan av en holvagare som hovslagarlärling under ett år.  Vidare har jag en hästskötarexamen och är dimplomerat hästmassör av Axelssons massage school for animal.

År 2009 flyttade jag till Tyskland för att lära mig mer! Jobbade i Dietmar Güglers stall som hästskötare till Angelica Augustsson. Efter en tid började jag istället att arbeta som hemma ryttare och tävlings groom åt Syliva Gügler. Efter ett par år hos Güglers bestämde jag mig för att inrikta mig på unghästar och började jobba som unghästberidare för Zuchthof Klatte. Klatte har tagit fram ett flertal topphästar inom både hopppning och dressyr bla. Argentinus, Armitage, Grannus, Dr. doolittle, Revolution, Franklin och många fler!

Hos Klatte hade jag ca 8-10 hästar att rida varje dag. Ett otroligt kul och givande jobb där jag fick chansen att rida många fina hästar och många timmar i sadeln! Jag hade allt ifrån fina ston till toppfina hingstar som skulle matchas till bruksproven i både hoppning och dressyr.

2011 och 2014 spenderade jag vintersäsongen i Wellington (Florida) och arbetade hos proffsryttare under Winter Equestrian Festival (WEF).

2017/2018 var jag med och tog fram Chalmers tekniska hinder, som varje år är på Gothenburg Horse Show. Hindret mätte då avståndet hästen trampade av/landade samt kraften i avstamp/landning.

2018 Skrev jag mitt kandidatarbete om "mätmetoder vid sadelutprovning". Arbetet resulterade i en omfattande litteraturstudie om människans anatomi, biomekanik, mätmetoder och mycket mer! 

Jag brinner för utbildning av den unga hästen och har genom året ridit in mer än 50 unghästar. Har du en häst du behöver ha lite extra hjälp med, hör av dig! - Jag skräddarsys gärna ett upplägg tillsammans med dig. 

CV

2020 masterarbete (Chalmers tekniska universitet) - Development and testing of a concept for analyzing kinematics in show jumping
2014-2020 Chalmers tekniska universitet - M.sc Product development. 

2018 Kandidatarbete: "mätmetoder vid sadelutprovning".

2017/2018 Chalmers tekniska hinder 

2014 Wellington Equstrian Festival - WEF, Florida USA. Arbetade för Ilan Ferder

2011 WEF. Florida USA, tillsammans med Gügler

2009-2011 Hästskötare & home rider för Angelica Augustsson/ Dietman Gügler. Unghästutbildare hos Zuchhof Klatte. Samt en kort tid hos Stall Ramsbrock.  

2008-2009 Utbildad till hästmassör hos Axelsons animal massage school

2008 Hästskötarexamen 

2007-2008 Arbetade som hovslagarlärling

2007 arbetspraktik hos Fredrik Jönsson & Piia Pantsu 

2007 utlandspraktik hos Emelie Marsch i England

2006 utlandspraktik Mesna Islandshest Center - Norge. 

2005-2008 Plönningegymnasiet med naturvetenskaplig inriktning. Varav 900 poäng var hästkurser; foderlära, hästens biologi och anatomi, ridning, specialidrott (fälttävlan) m.fl. - samtliga med med betyg MVG.